Listu ovih ruskih čuda sastavili su sami Rusi pre nekoliko godina, koji su glasali putem interneta ili SMS poruka.

 

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Ovo je njihov izbor.

1. Bajkalsko jezero

Foto: Wikipedia/Andrzej BarabaszFoto: Wikipedia/Andrzej Barabasz

Bajkal se nalazi u istočnom Sibiru i smatra se najdubljim jezerom, ali i najvećim rezervoarom pitke vode na svetu. Duboko je 1500 metara, a boja vode je uprkos njenoj dubini izrazito bistra i plava.

2.Dolina gejzira

Foto: Wikipedia/Robert NunnFoto: Wikipedia/Robert Nunn

Ovo mesto se nalazi na Kamčatki, a zanimljivo je zbog stotina aktivnih i atraktivnih gejzira. Svrstana je na UNESCO-vu listu svetske baštine.

3. Spomenik majci domovine

Foto: Wikipedia/MarilunaFoto: Wikipedia/Mariluna

Ovaj veliki spomenik sagrađen je pedesetih godina prošlog veka u Volgogradu. Nastao je u čast svim vojnicima koji su izgubili život u Drugom svetskom ratu. Ovaj spomenik je čak dva puta viši od kipa slobode u Njujorku, i uvršten je u Ginosovu knjigu rekorda.

4. Peterhof

Sponsored Links:
Foto: Wikipedia/FlorsteinFoto: Wikipedia/Florstein

Ovo mesto izgrađeno je prema naredbi Petra I početkom 17. veka i nalazi se u neposrednoj blizini Sankt Peterburga. Zbog gomile zelenila, vode, zlata i divne arhitekture, ovo mesto se smatra vrhunskom atrakcijom u turističkoj ponudi Rusije.

5. Katedrala Vasilja Blaženog

Foto: Wikipedia/d.wineFoto: Wikipedia/d.wine

Katedrala se nalazi na Crvenom trgu, a prepoznatljiva je po svojim kupolama i bojama. Sagrađena je u periodu između 1555. i 1561. godine u čast pobede cara Ivana Groznog nad Mongolima.

6. Stubovi Komske republike

Foto: Wikimapia.orgFoto: Wikimapia.org

Niko nije siguran u to kada su nastali, ali naučnici se slažu u jednom – jedino je priroda mogla da napravi nešto ovako. Procenjuje se da su nastali prije 200 miliona godina, a njihova visina je 42 metra.

7. Elbrus

Sponsored Links:
Foto: WikipediaFoto: Wikipedia

Najviša tačka Rusije, a prema nekima i najviši vrh Evrope. Prepun turista i zaljubljenika u skijanje i zimske radosti. Visina mu je 5600 metara.

(Telegraf.rs / Izvor: punkufer.dnevnik.hr)

Sponsored Links: