U Srbiju su ponovo stigle “libanske klopke“, mehanizmi pomoću kojih lopovi za samo minut mogu da vam skinu novac sa kartice i dobiju vaš PIN kod.

Lopovi obično tokom noći postave klopku u bankomat, i ona čim neko ubaci karticu, bukvalno kopira sve podatke. Nakon toga lopovi naprave karticu identičnu vašoj i koriste vaša novčana sredstva kako god žele.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Ne postoji način da mi primetimo da je na bankomatu postavljena klopka, jer je ona postavljena unutra i sasvim je neprimatna golom oku.

Stručnjaci smatraju da se ovaj metod krađe pojavio ponovo jer kroz Srbiju prolazi dosta migranata, pa oni imaju određene svote novca na svojim karticama, što lopovi vide kao sjajan način zarade.

Kako tvrdi Informerov izvor u policiji, ovakvu prevaru mahom izvode Bugari.

– “Libanska klopka” se sastoji iz delova plastičnih kućišta, takozvanih skrimera, u koja se stavljaju kartice za bankomat i specijalno prerađene fleš memorije čija je funkcija da čuva podatke o karticama.

Zbog svega ovoga, novac je najsigurnije podizati na samom šalteru banke, ili da se prilikom korišćenja bankomata rukom pokrije tastatura kako kamera ne bi mogla da snimi PIN kod prilikom ukucavanja.

(Izvor: Telegraf.rs/Informer.rs)