Eskpert za zmije upozorio je građane opasnost od ovakvih trikova

Sponsored Links:

Egzibicija sa tri zmije muškarca iz Indije umalo se završila kobno.

Snimak Maza Sajeda, zaljubljenika u ove životinje, prikazuje kako pokušava da izvede trik sa tri kobre. Čučnuo je pred zmijama, vukao ih za rep i mahao rukama. Jedna od kobri ga je iznenada ujela za koleno i nije htela da ga pusti dok je on panično pokušavao da je odvoji.

– Ovo je užasan način rukovanja kobrama… Zmija tumači pokrete kao pretnju i prati ih. Njen odgovor ponekad može biti fatalan – napisala je službenica Indijske šumske službe Susanta Nandam prenosi portal Times now news.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Mladić je hospitalizovan nakon što ga je kobra ujela i oporavlja se u jednoj privatnoj bolnici u gradu Sirsiju, rekla je Priianka Kadam, predsednica i osnivačica Društva za lečenje i obrazovanje o posledicama ujeda zmija.

Kadam je prethodno rekla da bi Sajed trebalo da bude kažnjen zbog “objavljivanja materijala u kojem je očigledna zloupotreba divljih životinja”. Međutim, kasnije je sugerisala da bi neki stručnjak trebalo da ga edukuje i da nije bio arogantan.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Govoreći o incidentu, eskpert za zmije Atul Pai iz Mangalora, upozorio je građane opasnost od ovakvih trikova

– Ovo je veoma popularan štos koji mnogi ljudi imitiraju, ali ne razumeju ozbiljnost situacije! Nepotrebno rukovanje i igranje može dovesti do ozbiljnih posledica – poručio je on.

izvor: (objektiv.rs/espreso.co.rs)