Vo Guo (45) iz Kine nema ruke, ali može da vozi svoj automobil uz pomoć stopala. Policija je zaplenila njegovo vozilo jer je “previše opasan”, iako je već prešao 160.000 kilometara bez ijednog incidenta, piše “Dejli mejl”.

Policija je navela da je on opasnost i za sebe i za druge vozače. Vo je zaustavljen tokom rutinske saobraćajne kontrole u gradu Sjantao u pokrajini Hubei. Otkriveno je da nema vozačku dozvolu i da stopalima vozi automobil. Vo koristi palac leve noge i prst do njega da upravlja volanom, dok desnim stopalom kontroliše kočnicu.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

On tvrdi da je prešao oko 160.000 km bez ijednog incidenta.

Vo je imao sedam godina kad je izgubio ruke. On je sekao travu kosom za konja, međutim slučajno je kosom dotakao kablove i doživeo strujni udar. Ruke su mu amputirane, a on je kasnije naučio da uz pomoć stopala pere zube, lice, piše i šije. Oženjen je, ima sina na fakultetu, živi od prodaje voća i kaže da je srećan.

Ali, treba mu automobil radi posla.

-Voziti automobil nije teško. Prijatelj me naučio za nedelju dana, ali kao invalid ne mogu dobiti dozvolu, pa vozim u tajnosti – rekao je Vo.

Policija je rekla da ga neće kazniti i da će dobiti automobil nazad ako unajmi vozača.