POVREĐENO ŠESTORO, MEĐU NJIMA I DECA! Teška saobraćajka kod Novog Pazara: Divljao sa skoro 1,5 promila, pa se zakucao u automobil

200

Danas, u 13:20, na putu između Novog Pazara i Sjenice, u mestu Bijele Vode, dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva vozila, popularni modeli “golf” i “pasat”. Povređeno je šest osoba, među kojima su i dvoje dece.

Prema prvim informacijama sa lica mesta, sivo vozilo marke “golf 5” kojim je upravljao B.M., pretrpelo je značajnu štetu, a u nesreći je povređeno pet osoba, uključujući dvoje dece. S druge strane, u vozilu “pasat” crne boje, povrede je zadobio samo vozač, koji je bio u alkoholisanom stanju. Alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,44 promila alkohola u krvi, znatno iznad dozvoljene granice.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Izveštaji sa terena ukazuju da je do nesreće došlo kada je vozač “pasata” izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu saobraćajnu traku i direktno se sudario sa nadolazećim “golfom”. Ovaj incident izazvao je značajne saobraćajne zastoje i mobilizaciju hitnih službi, koje su brzo reagovale na mesto događaja..

Hitne službe su odmah pružile medicinsku pomoć povređenima i transportovale ih u najbližu medicinsku ustanovu. Stanje povređenih je stabilno, ali se još uvek procenjuje težina zadobijenih povreda.

Policija je na mestu nesreće obavila uviđaj, a protiv vozača “pasata” biće podneta prijava zbog vožnje u alkoholisanom stanju i izazivanja saobraćajne nesreće sa teškim posledicama. Lokalne vlasti apeluju na vozače da budu oprezni na putu, posebno u uslovima koji mogu povećati rizik od nesreća, i da ne konzumiraju alkohol ako planiraju da voze.

Izvor: Sandzakdanas.rs/Kurir.rs