Blizak Putinov suradnik na svom Telegram kanalu često objavljuje kriptične objave, a danas se posvetio zapadnim čelnicima koji su skeptični prema Ukrajini i izdvojio Milanovića

Sponsored Links:

Dmitrij Medvedev, bivši ruski premijer, a danas zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije upozorio je da uskoro preti odmazda Kijeva hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji.

Medvedev, koji je postao blizak Putinov saradnik, na svom Telegram kanalu često objavljuje objave, a danas se posvetio zapadnim čelnicima koji su skeptični prema Ukrajini i izdvojio Milanovića, čije je ime dodato na bazu podataka na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici “Mirotvorac”.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

On je na toj web-stranici optužen za ”humanitarnu agresiju” na Ukrajinu, pomaganje ruske agresije, distribuciju ruske propagande i podržavanje i opravdanje ruske agresije na Ukrajinu.

Objavu Medvedev naslovljava “O novim neprijateljima Ukrajine” i kaže kako Ukrajina sve više i više “bez ceremonije seda na vrat evropskih sponzora”.

“Amerikanci se i dalje boje. Jasno je da uvek ima premalo oružja, plaćenika i novca. Pohlepni evropski čelnici ne žele izdvojiti pravu količinu. Sada se evropski lideri dodaju na popise na web-stranici Peacemaker. Tamo su dospeli čelnici poput hrvatskog predsednika Zorana Milanovića i mađarskog premijera Viktora Orbana. Kao što siroče ne shvata svoju sreću, oni ne vole Ukrajinu punom snagom. Izvolite, sada ste naši neprijatelji! Patite!” piše Medvedev.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Takvom će brzinom uskoro, upravo u evropskim prestonicama, ukrajinski nacisti lično izvršiti represiju na nepoželjne gazde i “odvojiti janjce od jaraca”, nastavlja Medvedev:

“Stoga predsednici i premijeri Francuske, Nemačke, Italije i ostalih – oprez. I vi ste sumnjivi!” Milanovićevo uvrštanje na popis potvrdio je i zamenik portparolke ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksej Zajcev.

Na listi Mirotvorca nalazi se čak 187.000 imena. Među njima nisu samo ratni zločinci i agenti ruske obaveštajne službe FSB-a nego i osnivač Pink Floyda Roger Walters koji je pre tri godine izjavio da Rusija ima više prava na Krim od Ukrajine.

Neki tvrde da je web stranicu Mirotvorac pokrenuo ukrajinski političar i aktivist Georgy Tuka u decembru 2014., ali da danas iza nje stoje ukrajinska tajna služba SBU i ministarstvo unutrašnjih poslova.

izvor: (espreso.co.rs)