PRIJAVILA SE ZA POSAO U AUSTRIJI ZA PLATU OD 1.100 EVRA: Kada je dobila odgovor odmah je pozvala policiju!

2

Profesorka hrvatskog jezika Romana Fabijanov ostala je šokirana kada je dobila odgovor na oglas za posao za koji se prijavila.

Ona je svoj CV poslala u hrvatski skijaški kamp u Austriji gde se javila za podučavanje dece u popodnevnim i večernjim satima, a ono što su joj oni napisali, u najmanju ruku ju je iznenadilo.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

– Tražimo prvenstveno učiteljicu hrvatskog jezika, ali takođe i osobu koja je spremna da pomogne u ostalim procesima kampa. Nažalost radnu dozvolu za učiteljicu hrvatskog ne možemo da dobijemo, ali radnu dozvolu za spremačicu, to možemo dobiti.

Tvoj zadatak bi bio da u jutarnjim satima pomažeš spremanju i čišćenju soba, a popodne u vođenju, organizovanju nastave hrvatskog jezika sa decom. Plata neto 1100 evra. Radi se sedam dana u nedelji – citira Romana.

Kaže kako je sve prijavila inspekciji rada, od koje očekuje reakciju jer smatra da je reč o sramotnim uslovim o konkursu. Romana se pita šta bi joj još morala da radi da je prihvatila posao.

– Celo jutro rintam i sređujem njihove sobe, a popodne ih čila i puna motivacije učim jezik i književnost – kaže profesorka.

(Izvor: Espreso.rs/dnevnik.hr)