Bivši operativac bošnjačke tajne službe AID Edin Garaplija tvrdi da su Boška Brkića i Admiru Ismić na Vrbanja mostu likvidirali pripadnici tajne bošnjačke terorističke grupe „Ševe“!

Oni su počinili brojne zločine tokom rata u Sarajevu, a na videlo izašlo i da su odgovorni za ubistvo sarajevskog Romea i Julije na Vrbanja mostu, što je pripisivano Srbima.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Edin Garaplija rekao je to još je 23. aprila 2002. tužiocima Kantona Sarajevo, a iskaze sada objavljuje sarajevski „Dnevni avaz“. Garaplija je svedočio kako su „Ševe“, odnosno Nedžad Herenda, koji je neko vrijeme bio i vođa grupe, sa pripadnikom „Ševa“ Draganom Šošićem na Vrbanja mostu likvidirao mladi par Boška Brkića i Admiru Ismić, što su mediji proglasili za smrt sarajevskog Romea i Julije.

– Medijima je plasirano da su ubijeni sa srpske strane. Herenda je bio precizan i rekao da su se on i Dragan nalazili na prostoru bivše zgrade „Steleksa“, odnosno Elektrotehničkog fakulteta. Zamaskirani, sa te pozicije gađali su ih na mostu kad su mladić i devojka pokušali da pređu na stranu Republike Srpske – naveo je Garaplija.

Herenda je priznao da je bilo i „snajperisanja“ po snagama francuskog Unprofora, te da je francuskog vojnika gađao sa zgrade Izvršnog veća.

– Pucao je kroz prolaz između Muzeja i zgrade Izvršnog veća, stvarajući privid da je pucano iz okupirane Grbavice – kazao je Garaplija.

Srpski mediji su tada javljali da su Admira i Boško ubijeni iz snajpera sa nekadašnje zgrade Izvršnog veća, ali istina nije interesovala sarajevske i svetske medije kojima je trebalo da optuže Vojsku RS.

Prema njegovim riječima, „Ševe“ su pored selektivnih meta, vežbale i pucajući sa sarajevskih zgrada i kota po Grbavici, delu grada koji su u ratu kontrolisali Srbi.

– Herenda je priznao da je gađao „babe u crnini“, jer je znao da se tako ne nose Bošnjakinje. Tada sam ga pitao ko je stajao iza tih naredbi, on je uvek na prvom mestu navodio drugog čoveka AID-a Nedžada Ugljena. Zatim mi je rekao da su s aktivnostima „Ševa“ bili upoznati visoki policijski zvaničnici Bakir Alispahić, Asim Dautbašić, Enver Mujezinović, pa čak i vojna struktura, odnosno generali Fikret Muslimović i Jusuf Jašarević, kao šef vojne bezbednosti – istakao je Garaplija.