PRONAĐENA MRTVA U STANU BEZ NAMEŠTAJA: Bila je naša najlepša glumica, ali onda ju je DRO*A UBILA! (VIDEO)

2

Novine su bile pune naslova o rezultatima obdukcije, o morfijumi i heroinu koji je pronađen u njenoj krvi posle smrti

Da je jedna od najpopularnijih glumica bivše Jugoslavije, Sonja Savić, među nama, ove godine bi obeležila jubilarnih 40 godina karijere, jer se davne 1977. godine prvi put pojavila na filmu i počela da piše istoriju u filmskoj industriji.

Sonja je pomerila granice glume i filma i bila je jedna od najlepših žena na ovim prostorima. Umetnosti je dala sve, možda čak i previše.

Glumom je profesionalno počela da se bavi sa 16 godina, a već s 21 diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Početkom osamdesetih došlo je njeno vreme.

Scene u filmu “Una”, koji je nastao po romanu Mome Kapora, a govori o ljubavi između profesora Mišela Babića i njegove studentkinje Une Vojvodić, ne zaboravljaju se. Gola Sonja koja jede trešnje na balkonu i zavodi profesora tokom intervjua mnogima se večno urezala u pamćenje.

Tokom karijere, zaigrala je u ukupno 50 filmova: “Davitelj protiv davitelja”, “Život je lep”, “Balkanski Špijun”, “Mi nismo anđeli”, “Šećerna vodica” i “Jug-jugoistok” samo su neki od filmova kojima je Sonja udahnula dušu.

Ipak, privatni život Sonje Savić bio je najduži film u kojemu se pojavila. Jednom prilikom je izjavila kako se odrekla privatnog života kako bi se posvetila umetnosti, a već krajem osamdesetih počele su da kruže priče da se Sonja Savić drogira.

Priču je podgrejalo i prijateljstvo s članovima kultne grupe EKV, a pričalo se da je većina umrla od posledica konzumiranja opojnih sredstava.

– Nisam bila srećna što se družim s njima. Bila sam srećna što sam pronašla ljude koji su nesrećni kao ja – izjavila je jednom prilikom Sonja koja se posle rata posvetila radu u Sloveniji.

Upravo se u dokumentarnom filmu o EKV-u Sonja poslednji put pojavila u javnosti.

U avgustu 2008. godine kao bomba je odjeknula vest da je Sonja umrla u 47. godini života. Novine su bile pune naslova o rezultatima obdukcije, o morfijumu i heroinu koji je pronađen u njenoj krvi nakon smrti.

Najstrašnija informacija koja je došla do medija bila je ta da je Sonja pronađena mrtva u stanu koji nije imao nameštaj.

Sponsored Links:

Sahranjena je u rodnom selu svoga oca, a na sahrani se nije pojavio niko od kolega.

Izvor: Pink.rs/Espreso.co.rs