PRONAŠLA ŽIVOTINJU VELIČINE GRAŠKA I OTHRANILA JE! Šokirala se kad je videla u ŠTA JE IZRASLA: Evo kako ova MRVICA danas izgleda

3

Pronašla je životinju veličine graška i rešila da brine o njoj. Hranila ju je, a kako je vreme prolazilo, čuđenje je bivalo sve veće. Ono u šta je izrasla ta mrvica, šokiralo je njenu vlasnicu. Na Instagramu su prikazane razne faze, korak po korak, što najbolje ilustruje i taj šok i samog ljubimca.

Žena je prikazala kako je pažljivo brinula o životinji, hranila ju je i negovala, i nije želela da propusti, a da ne zabeleži svaku fazu.

Pronađena životinja je šećerna veverica, poznata i kao šuger glajder ili torbarska veverica. Ovaj mali simpatični tobolčar može da jezdi vazduhom do oko 50 metara. Retko se dešava da skače na zemlju, jer želi da izbegne predatore, ume da hoda i puzi, u slučaju da joj to zatreba.

Ova životinja ne može da leti, a jedrenje vazduhom (na primer, skok sa jednog drveta na drugo u divljini) kontroliše zahvaljujući patagijumu, odnosno rastegljivom kožnom preklopu koji se nalazi između njenih prednjih i zadnjih nogu.

Takve karakteristike imaju i slepi miševi, određeni gmizavci i vodozemci odnosno žabe i gekoni.

Poreklom je iz jugoistočne Australije, a sve veći broj ljudi je bira za kućnog ljubimca. Krasi je mekano, svetlosivo odnosno svetlosmeđe krzno, sasvetlijom bojom sa donje strane.

Izvor: Blic.zena.rs/Kurir.rs