Vojska Srbije u narednim mesecima pored šest ‘migova 29’ dobija i raketne sisteme ‘smerč’ i ‘uragan’, a iz Rusije stiže i nova tehnologija za vojnu industriju…

Ako zatreba, Srbija će dobiti i S-300!… Moskva odlučna da osujeti plan SAD koji hoće da od Hrvatske napravi vojnog lidera u regionu… Moćna srpska vojska je jedini garant mira na Balkanu, poručio Putin saradnicima.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin naložio je svojim najbližim saradnicima da od Srbije naprave najmoćniju vojnu silu u regionu, koja će moći da odgovori na svaku pretnju!

Kako prenose odlično obavešteni diplomatski izvori, Rusija će narednih meseci Vojsci Srbije pored šest novih najmodernije opremljenih „migova 29“ isporučiti i raketne sisteme „smerč“ i „uragan“, kao i novu tehnologiju za vojnu industriju.

Borba za Balkan

Moskva je odlučna da osujeti tajni plan SAD prema kome od Hrvatske do 2018. godine treba napraviti vojnog lidera u regionu. Amerikanci su, podsetimo, Hrvatima već poklonili pet od ukupno obećanih 16 borbenih helikoptera tipa „kajova“!

Predsednik Rusije je, kako saznajemo, naredio svojim saradnicima da maksimalno ubrzaju isporuku vojnog naoružanja našoj državi i finalizuju sve dogovore najkasnije do kraja ove godine.

– Putin je više puta jasno rekao da je samo moćna srpska vojska garant stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Rusija u Srbiji vidi poslednjeg iskrenog partnera i budite sigurni da vas neće ostaviti na cedilu.

U narednih nekoliko meseci Vojska Srbije će dobiti najnovije naoružanje i opremu – poručuje naš izvor.

Bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović ističe da se na Balkanu pojačava geopolitičko nadigravanje.

– Zapad naoružavanjem Hrvatske ne samo da pojačava bitku za sticanje apsolutne premoći na ovim prostorima, već situaciju koristi za politički pritisak na Srbiju.

To izaziva i reakciju Rusije, koja sada želi i mora da ojača svoj položaj, a mi se nalazimo ispod tih ukrštenih mačeva. Borba za Balkan se nastavlja… – naglašava Jovanović.

Odbrana nema cenu

Sponsored Links:

I bivši zamenik komandanta RV i PVO Vojske Srbije Sreto Malinović smatra da je za nas najsvrsishodnije da od Rusije nabavljamo naoružanje.

– To je najlogičnije, jer imamo tehniku i tehnologiju ruskog porekla i remonte radimo u Moskvi.

Moramo vrlo ozbiljno da poradimo na borbenoj avijaciji, jer ćemo za nekoliko godina imati ozbiljan problem zbog zastarelosti naoružanja.

Sve što nam je tradicionalna pretnja na Balkanu ne smemo dočekati nespremni – zaključuje Malinović.