Kada je Vladimir Putin saznao da njegova nastavnica Mina Juditska živi teško kupio joj je apartman u Tel Avivu u znak zahvalnosti.

Naime, Izraelka Mina Juditska danas živi lepo zahvaljujući svom nekadašnjem učeniku, a sada predsedniku Rusije Vladimiru Putinu. Baka je iz Rusije je u Izrael emigrirala 1973. godine, a deci je u Lenjingradu predavala nemački jezik.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Sve je počelo kada je u aprilu 2005. godine Mina pročitala da Putin planira da poseti Izrael i otrčala u ambasadu rekavši da želi da vidi svog učenika.

“Ušla sam u autobus i odvezli su nas u Jerusalim. Kad smo stigli u njegov hotel, sva svetla su bila uperena u mene. Novinari su me opkolili, veterani su počeli da tapšu. Prišao mi je Vladimir i pozvao me na čaj. Pomislila sam da je to baš čudno, s obzirom na to da smo već sedeli za stolom“

Susret koji su preneli svi svetski mediji bio je veoma dirljiv, a kako Mina kaže, čini se kao da se ništa nije promenilo od škole.

“Pričala sam, on je slušao – ‘Pogledajte, oćelavio sam’, prekinuo me je kratko. ‘Vidim’, odgovorila sam. Nisam imala omiljene đake dok sam radila kao profesor nemačkog jezika u Školi 281 u Lenjingradu. A Vladimir, on je bio skroman, osamljen, tih, veoma ozbiljan i veoma pažljiv dečak. Nikada nije bio nevaljao”, kaže nastavnica kojoj je Vladimir poklonio stan, unikatni sat i knjigu sa svojim potpisom.