RADE ŠERBEDŽIJA KONAČNO OTKRIO DA LI JE SRBIN ILI HRVAT! Malo ko se nadao OVIM REČIMA

675

Iako ima 71 godinu, Šerbedžija i dalje poseduje energiju, entuzijazam i posvećenost poslu, a za „Blis puls” kaže da o penziji ni ne razmišlja.

Glumac, pesnik i muzičar Rade Šerbedžija će i ove godine tradicionalno u Beogradu održati prednovogodišnji koncert. Međutim, to neće biti jedini povod da nazdravi jer bi baš tog dana trebalo da dobije još jednog unuka.

Iako ima 71 godinu, Šerbedžija i dalje poseduje energiju, entuzijazam i posvećenost poslu, a za „Blis puls” kaže da o penziji ni ne razmišlja.

– Uopšte je ne zamišljam, niti o njoj razmišljam. Nisam lud da stanem. Još mogu sve da menjam i navike. Evo sada pijem vodu, što je u Beogradu potpuno nezamislivo – kaže Rade dok s uživanjem ispija čašu ovog napitka.

U Srbiji su ga prihvatili kao svog, naročito što se spominje da su mu koreni srpskog porekla, bilo kako bilo, on je uspeo da ostavi pečat i u Holivudu. Postoji anegdota u kojoj pokojni Dragan Nikolić ubeđuje pokojnog Zorana Radmilovića da je Rade zapravo Srbin. Šerbedžija kroz osmeh priznaje da je to tačno i otkriva šta se zapravo dogodilo.

– Zoran me je celog života zvao Hrvatom jer sam iz Zagreba. Meni to nikad nije smetalo. On je mene vezao za Zagreb i ono što donosim iz njega – jekavicu, zagrebački teatar, kulturu gde sam odrastao i formirao se kao glumac… On je voleo tu našu različitost. To je bilo jedno lepo vreme kad to nije bilo bitno. Zašto bih ja njemu pričao da sam Srbin? Imali smo drugih tema, pričali smo pre o ženama, sportu, a ne nacionalnosti. Onda mu je Gaga rekao da su moji koreni srpski, a on se iznenadio, nije se razočarao, zašto bi? Samo je rekao da sada ponovo mora naći svog Hrvata – priseća sa Rade, koji se Beogradu rado vraća.

izvor: (espreso.co.rs)