Američki milijarder DŽordž Soroš konačno je javno razotkrio svoj pakleni plan da se što više izbeglica iz Sirije i Iraka trajno naseli u Srbiji.

Soroš je u intervjuu za jutarnji program „Glasa Amerike“, koji je preneo portal Slobodnimediji. com, priznao da lično izdvaja milione dolara kako bi se stotine hiljada izbeglica što bolje infiltrirale u srpsko društvo.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Kontroverzni milijarder je tako samo potvrdio da mu je strateški cilj da izazove migrantski haos u našoj zemlji.

Ne žali pare

Prema Soroševoj logici, Srbiju treba napuniti migrantima zato što ih tretira sa poštovanjem, dok Hrvatsku i Mađarsku treba poštedeti, pošto se te dve države loše ponašaju prema izbeglicama.

– Migranti dobrim delom idu „balkanskom rutom“ i vidim da ih Srbija posebno tretira sa poštovanjem. Srbi imaju odlične prihvatne centre, resurse i iskustva. Pomažem lično koliko god mogu i preko udruženja „Fond za otvoreno društvo“ da ih Srbi što bolje integrišu. Mađarska i Hrvatska, sa druge strane, prave probleme.

Zaista ne vidim razlog zašto migranti ne bi mogli da se integrišu u matično srpsko društvo uprkos verskoj razlici – rekao je Soroš u ovoj gledanoj emisiji.

Ovo nije prvi put da američki milijarder izdvaja veliki novac kako bi napravio haos u Srbiji. Naime, Soroš je uložio 500 miliona dolara kako bi se izbeglice sa Bliskog istoka naselile u Evropi i Srbiji, a od tog iznosa osam miliona dolara dao je raznoraznim nevladinim organizacijama u našoj zemlji.

Stručnjaci, sa druge strane, tvrde da ovakav plan američkog milijardera ima za cilj da od Srbije napravi prihvatni centar za izbeglice i još jednu muslimansku državu na Balkanu.

Republički komesar za izbeglice Vladimir Cucić istakao je da Soroš svojim novcem mnogo više odmaže nego što pomaže.

– NJegova zamisao je teška glupost pošto niti migranti žele da ostanu u Srbiji niti mi možemo našu zemlju da naselimo njima. Pa od milion izbeglica koliko je prošlo, ostalo ih je samo 30.

A posebna priča je taj novac koji daje organizacijama koje nam samo odmažu sa migrantima.

A ako je toliki novac dao zbog ovih tridesetoro koji su trajno ostali u našoj zemlji, onda mu je naseljavanje Srbije izbeglicama vrlo skupa i neisplativa investicija – našalio se na kraju Cucić.

Sponsored Links:

Politički analitičar Dragomir Anđelković istakao je:

– Ovo samo pokazuje pokvarene namere DŽordža Soroša da Srbija nestane. On želi da sve ljude koje niko na svetu neće naseli ovde u našu zemlju. Dobro je što je svoje zle namere, za koje smo svi znali, napokon rekao javno.

Mislim da država ovo mora da shvati maksimalno ozbiljno jer se nakon ovakvih izjava upalio „crveni alarm“. Soroš želi da od Srbije napravi prihvatni centar za izbeglice, ali i još jednu muslimansku državu – jasan je Anđelković.

Opasan poduhvat

Sa njim je saglasan i analitičar Branko Radun, koji upozorava da je naseljavanje migranata neprihvatljivo i izuzetno opasno za našu zemlju, jer bi među izbeglicama došao veliki broj džihadista.

– Ovo je samo nastavak Soroševog plana da Evropu naseli sa milionima migranata, samo što je ovaj put direktno rekao da to planira da uradi u Srbiji.

Među tim izbeglicama bi nam došli i islamisti sa ratnim iskustvom, teroristi, pa i kriminalci iz raznih delova sveta.

Ako je za utehu, Soroš više nema toliku političku moć pošto je njegov kandidat Hilari Klinton izgubila od Trampa – objašnjava Radun.

(Izvor:Pravda.rs)

Sponsored Links: