Ah, mesje Žerar, zar i ti!? Samo pre godinu dana, slavni francuski glumac Žerar Depardje izjavio je: „Spreman sam da umrem za Rusiju“, da bi već danas na „Kanal plus“ komentarisao svoj odlazak iz Rusije ovim rečima: „Ako se ikada budem zaželeo takvog života, svakako mogu na nekoliko dana skoknuti do Rusije i provesti neko vreme u toj štali“, izveštavaju novine „Ruski Jevrej“, gde francuski glumac i dalje ima prijavljen boravak u ruskoj federalnoj jedinici, Mordoviji.

Francuski glumac još je rekao, da nikada više neće da se vrati u Rusiju, čak je prodao i svoje stanove u Rusiji i Čečeniji. U ovom trenutku, glumac provodi više vremena u Belgiji i vodi brigu za svoje vinograde na jugu Francuske.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Žerar Depardje je dobio ruski pasoš po ličnom Putinovom naređenju „za izuzetan doprinos razvoju kinematografije“, da bi istog dana odleteo u grad Saransk, glavni grad Mordovije (Rusija), u kome je dočekan kao lokalni heroj i ponuđen mu besplatan stan.

Takođe je tih dana boravio i u Čečeniji kao gost Ramzana Kadirova i od njega dobio trosoban stan vredan više od 150.000 evra. Kada su Kadirova napali da deli državne stanove, on je odgovorio da je stan dodeljen iz humanitarnog fonda.

Sada se otkrilo da je Depardje, milioner koji izbegava porez, dobio stan iz kvote „za siromašne, socijalno ugrožene, invalide i ljude sa mentalnim teškoćama“!

Neki ruski građani to sve ispratili komentarom: „Dali smo državljanstvo glumcu koji je pobegao iz svoje zemlje da ne bi platio porez, a mi smo svog neplatišu poslali u Sibir“.

Autor misli na nekadašnjeg najbogatijeg Rusa Mihaila Hodorkovskog koji je zbog neplaćanja poreza osuđen na sedam godina zatvora.

Potsećamo da je Depardje u svojim memoarima priznao, da put do svoje glumačke karijere pronalazio uz pomoć muške prostitucije, zadovoljavajući sodomite.