Putin od Zapada zahteva da se Rusiji prizna prevlast i pravo interesne zone u svim zemljama bivše Jugoslavije, Sovjetskog Saveza i potpisnicama Varšavskog pakta.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ima “samo jedan” zahtev koji se mora ispuniti da bi se Moskva priključilaglobalnoj anti-terorističkoj koaliciji.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Putin od Zapada zahteva da se Rusiji prizna prevlast i pravo interesne zone u svim zemljama bivše Jugoslavije,Sovjetskog Saveza i potpisnicama Varšavskog pakta, saznaje Atlantski savez Crne Gore u dobro obaveštenim međunarodnim krugovima.

Predsednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera smatra da je ovaj Putinov zahtev iracionalan.

“Prvenstveno, ni ta Rusija nije imuna na terorizam. Juče je potvrđeno da su teroristi oborili njihov avion u kom je bilo 224 ljudi. Sada traže način da naplate sopstvenu, a potom i tragediju koja je zadesila Francusku.

Vrhunac licemerstva je što uključivanje u međunarodnu akciju protiv terorizma žele da naplate tuđim zemljama, uključujući i Crnu Goru”, naglašava Kentera.

On smatra da je priključivanje Moskve globalnoj borbi protiv terorizma od velikog značaja, ali ističe i da “Zapad neće uvažiti ovakve sulude zahteve koji nikako ne mogu doprineti jačanju saradnje sa Rusijom”.

Predsednik Francuske Fransoa Oland će naredne sedmice posetiti Vašington i Moskvu, kako bi počeopregovore o stvaranju velike anti-terorističke koalicije.