Neovlašćeni protesti doveli su do „arapskog proleća“ i prevrata u Ukrajini, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na Arktičkom forumu.

„Mislim da je pogrešno da neko, neke političke snage pokušavaju da iskoriste za sopstvene ciljeve ova sredstva (nelegalne mitinge) ne da bi se poboljšala situacija u zemlji, već za samopromociju na političkoj sceni uoči nekih političkih događaja, uključujući i izborne kampanje u zemlji. I vi i ja vrlo dobro znamo, i želim da skrenem pažnju na to, da je ovo sredstvo korišćeno na početku takozvanog „arapskog proleća“. Do čega je ono dovelo, do kakvih krvavih događaja u regionu, mi veoma dobro znamo“, istakao je Putin.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

U talasu masovnih protesta 2011. godine došlo je do prevrata u nizu arapskih zemalja: Tunisu, Egiptu, Jemenu, revoluciji u Kraljevini Bahrein i nemiri u drugim zemljama u regionu.

„Mi takođe vrlo dobro znamo da je to bio jedan od motiva i razloga za državni prevrat u Ukrajini. Do kakvog haosa su ovi događaji doveli našeg suseda, Ukrajinu, mi takođe vrlo dobro znamo“, dodao je Putin.

(Izvor: Intermagazin.rs)