Pre nekoliko meseci svet su potresli snimci iz Nigerije na kojima se vidi izgladneli trogodišnji dečak koga je stanovništvo optužilo da je veštac.

Spasla ga je humanitarna radnica Anja Ringren Loven i dala mu ime Houp, što na engleskom jeziku znači nada.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Ringren Loven je sada objavila fotografiju na kojoj se vidi nasmejani dečak u daleko boljem zdravstvenom stanju od onog iz prošlog meseca.

„Onog dana kada sam nosila ovog slatkog, malog dečaka prvi put nisam bila sigurna hoće li preživeti. Njemu je svaki dah bio borba i nisam želela da umre bez imena, bez dostojanstva, pa sam ga nazvala Houp“, napisala je Ringren Loven na Fejsbuk stranici svoje organizacije, koja u Nigeriji pomaže deci optuženoj za veštičarenje.

„Hopu je za mene posebno ime. Nije to samo zbog njegovog značenja, već i onoga što sama slova predstavljaju. Pre mnogo godina sam ta slova istetovirala na prstima, jer to meni znači ‘Help One Person Everyday’ [Pomozi jednoj osobi svaki dan]“, dodala je.

Milionska donacija

Dečak je bio napušten u području Ojo na osnovu optužbi za veštičarenje, a Ringren Loven mu je tada dala vodu i hranu. Fotografija Anje i dečaka podstakla je ljude da doniraju više od milion dolara njenoj organizaciji, koja pomaže deci optuženoj da praktikuju veštičarenje.

„Kada smo čuli da dete ima samo tri godine, nismo ni razmišljali. Odmah smo reagovali. Mališan u tim godinama ne može dugo preživeti sam na ulici“, kazala je tada.