SPASA NIJE BILO, NASTUPILA JE SMRT: Na žalost to se desilo prerano, TUGA!

1

Doktorka Danica Grujičić vedra je i energična žena, ali smo u životnoj ispovesti koju je dala Kuriru mogli da saznamo detalje iz njenog života koji su više nego teški, a jedan se tiče i smrti njenog brata Darka.

Što je još teže i tužnije, on je umro na njenoj klinici, a nije mogla da mu pomogne:

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

– Jako mi je teško pala smrt brata Darka 2012, njemu nisam mogla da pomognem. Imao je samo 52 godine, umro je od tumora na mozgu, kod mene na klinici. Posao i neurohirurgija su mi pomogli. Ali to ostaje rana – kazala je Dana u svojoj ispovesti.

Ona je govorila i o tome koliko joj teško pada gubitak pacijenata.

– Najteže mi je kad gubim pacijenta, bez obzira na to koliko godina ima. Sanjam ga i uvek se pitam da li sam mogla još nešto da uradim da mu spasem život. Hvala bogu, nijedan mi nije umro na operaciji, bilo je onih koji su preminuli od komplikacija, krvarenja. Na svakih deset godina otprilike bude po jedna tužba, ali nikad nije dokazana moja krivica, niti je tu bilo krivice. Komplikacije se dešavaju.

No, u istom intervjuu doktorka je objasnila i kakve se unutrašnje borbe odigravaju u njoj dok se bori za svoje pacijente.

– Osećam se kao produžena ruka boga kad spasem pacijenta usled komplikacija, jer nekad imam osećaj da se borim s nekim zlim silama koje ga vuku nizbrdo. Ne možete uvek da imate kontrolu nad svim. Ima neka viša sila gde prestaje vaša kontrola kao doktora, kao ljudskog bića – zaključuje dr. Danica.

Izvor: Kurir.rs