Poslanik Srpske radikalne stranke Jovo Ostojić sa govornice Skupštine Srbije upozorio je građane Srbije da SAD iz aviona posipaju otrov iznad Srbije i zatražio od državnih organa da odgovore ko je njihov prelet odobrio.

– Iznad naše zemlje lete avioni koju prosipaju otrov i pepeo, koji uništavaju naše njive, naše useve i zagađuju klimu. Svi znamo da nas truju, svi znamo da se pojavila nova bolest naručito kod dece od 3 do 5 godina na šta utiče otrov iz vazduha – rekao je Ostojić.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

On je izneo tvrdnju da se radi o pepelu od sagorevanja aluminijuma u SAD.

– U Americi se medečno spali 31 000 tona otpada od aluminijuma, to se pakuje u burad i prosipa se po nama, po našim njivama, po našim gradovima, mi to udišemo svaki dan. Uoči Velikog Četvrtka naše nebo je bilo išarano od raznih otrova i od pepela. Nemojte reći da to niste videli – kaže on.

On je rekao da će svim medijima dostaviti CD sa slikama i snimcima iznad najvećih srpskih gradova koji dokazuju njegove tvrdnje. On je rekao da je sa prijateljima na Ravnoj Gori snimio trenutak kada pepeo iz aviona pada po zemlji.

– Zašto dopuštamo drugima da nam zagađuju vazduh i zemlju, zašto Srbija dopušta da iznad nje lete avioni puni otrova i da prskaju njive i gradove. Ko je to potpisao, ko je to odobrio? Morate da odgovorite jednom! – rekao je Ostojić.

On je rekao da zbog „polivanja pepelom“ u Srbiji izumiru određene vrste drveta i naveo primer „crne smreke“.

POGLEDAJTE VIDEO: