STRAŠNO! REKORD TEŽAK POLA TONE! Žena od 500 kilograma prvi put napustila kuću (VIDEO)

134

Egipćanka se već četvrt veka bori sa ogromnom težinom koja je dosegla rekordne razmere od skoro pola tone, a riskantna operacija je neizbežna ukoliko želi da nastavi da živi.

Eman Ahmed Abd El Ati, koja već 25 godina nije u stanju da napusti sopstvenu kuću, stigla je u indijski Mumbaj u specijalno modifikovanom Erbasovom avionu, a da bi bila spremna za let doktori su proveli deset dana u pripremi odgovarajućih uslova.

Eman je pomoću dizalice podignuta u bolnicu, gde će joj ugraditi želudačni bajpas i smanjiti želudac. U detinjstvu joj je dijagnostikovana limfna filarijaza, poznatija kao elefantijaza. Veliki broj slučajeva ove bolesti pokazuje se bez ikakvih simptoma, a posledica je bubrenje udova, odnosno velike otekline ruku, nogu ili polnih organa.

Nakon moždanog udara ostala je prikovana za krevet, što je dovelo do dijabetesa, visokog krvnog pritiska, hipertenzije i otežanog disanja. Pre operacije će joj obaviti još preglede koji će utvrditi uzroke ogromne težine, a njen lekar Mufazal Lakdavala joj je pomogao da prikupi novac za plaćanje operacije.

„Eman je zajedno sa sestrom Šaimaom stigla u Mumbaj. Priprema leta je bila zahtevna, a s obzirom na činjenicu da je toliko teška i da se nije pomerala zadnjih 25 godina, postoji veliki rizik za plućnu emboliju te smo se pobrinuli da do toga ne dođe“, izjavio je Lakdavala.

Veruje se da je 36-godišnja Eman teška čak 495 kilograma, a čeka se potvrda lekara. Sa tom težinom bi oborila dosadašnji rekord Amerikanke Pauline Porter od 292 kilograma.

(Izvor: kurir.rs)