SVAKA ČAST: Baka Zora (77) radi ono što mladi ne žele, a zaradi i više od 1.000 evra

1441

Zora Tešević iz Užica i sa 77 godina ide u nadnicu. I u svojoj osmoj decenije među prvima je na putu za Arilje da i ove godine bere ne samo maline već i borovnice i kupine.

„Već pet godina radim kod istih ljudi. Prošle godine sam tri meseca bila u nadnici, čovek kod koga sam brala kupio mi je tortu 12. avgusta za moj 77. rođendan“, rekla je Zora za „Glas Zapadne Srbije“.

I pored tragedeije koja ju je zadesila, sahranivši oba sina, utehu pronalazi u radu.

„Prošle godine mi je umro sin od 57 godina, odmah posle četrdesetodnevnog pomena otišla sam da radim.

Nabrala sam 118 kg kupina, ostali radnici dođu samo da beru maline budu mesec dana i odu, a ja ostanem i za kupinu i borovnicu. Zaradila sam 1.100 evra“, priča Zora i dodaje da je sve što je zaradila dala za spomenik.

I ove godine posle godišnjice krenula je u branje iako za sebe kaže da i nije nekog zdravlja, pije redovno lekove i pored rada od jutra do mraka pomogne i gazdarici da postavi večeru i ponekad opere sudove.

Baka Zora živi sama, ali živi za dve unuke, od kojih je jedna magistrirala ekonomiju, a druga je defektolog.

„Imam ja svoju penziju od 200 evra, nekada sam radila na administrativnim poslovima u Regionalnim SIZ-ovima u Užicu, to je za mene dovoljno. Ovo što zaradim u nadnici ove godine ide mojim unukama“, priča ponosno baka Zora.

Teševići imaju porodično imanje u Višegradu, tamo je Zora već posadila baštu i kaže da nema šta nema, a često ga i posećuje jer je tamo sahranila svoje sinove.

(Izvor: Bktvnews.com/Glas Zapadne Srbije)