Da li je legendarna slepa bugarska proročica predvidela sukob u Siriji i Treći svetski rat, promašivši samo za jednu godinu?

Da li je legendarna slepa bugarska proročica, Baba Vanga stvarno predvidela sukob u Siriji i Treći svetski rat, promašivši samo za jednu godinu?

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Baba Vanga je preminula 1996. u 86. godini, pre smrti predvidela je Bregzit i jačanje Islamske države, a takođe je upozorila na sukob u Siriji, nuklearni rat i pad američkog predsednika, piše Daily Mirror, a prenosi Večernji list.

Predvidela je da će muslimanski ekstremisti napasti Evropu 2016. godine, i da će taj sukob početi s Arapskim prolećem 2010.

Takođe je rekla da će u Siriji muslimani upotrebiti hemijsko oružje protiv Evropljana, što se upoređuje sa nedavnim napadom za koji Zapad optužuje sirijskog predsednika Bašara al-Assada, iako u tom napadu nisu stradali „Evropljani“.

Dok jačaju tenzije na liniji SAD – Severna Koreja, teoretičari zavere veruju da je možda predvidela i katastrofalan globalni rat.

Baba Vanga je takođe rekla da će 45. predsednik SAD, za kojeg danas znamo da je Donald Tramp, biti suočen s krizom koja će dovesti zemlju na kolena.

Rekla je da će svi položiti svoje nade u njega da završi krizu, ali da će se dogoditi suprotno – zemlja će propasti, a sukobi između severnih i južnih zemalja će eskalirati.

Neki teoretičari spekulišu da je mislila na Severnu i Južnu Koreju, iako se čini da je verovatnije mislila na savezne države SAD.

Baba Vanga je takođe rekla i da će Evropa postati islamski kalifat do 2043, da će se komunizam vratiti do 2076, ali i da će 3005. biti rat na Marsu.

Međutim, s obzirom da su ova predviđanja dosta uopštena te
se mogu primeniti na širok spektar događaja, postavlja se u pitanje koliko se mogu shvatiti ozbiljno.

(Izvor: Espreso.rs)