Svi oni koji znaju da održavaju sajtove i programiraju, poznaju strane jezike, ili zanate mogu da rade i od kuće.Uz malo više vremena, rad od kuće mesečno može da donese bar 25.000 dinara, a u zavisnosti od vrste posla zarade su često i znatno više.

Poslovi koji se rade iz stana povećavaju i mogućnost zapošljavanja, naročito za osobe koje imaju porodične obaveze i koje žive u mestima udaljenim od velikih gradova, a kancelarijski troškovi su manji, jer ne mora da se obezbedi radni prostor.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Programiranje, održavanje sajtova

Radom od kuće najviše mogu da zarade programeri, sistem administratori, grafički dizajneri i svi oni koji poseduju veštine iz IT struke.

Ukoliko rade za neku inostranu kompaniju mesečna zarada može da dostigne i nekoliko hiljada evra.

Administrator društvenih mreža

To je osoba koja dobro poznaje način na koji funkcionišu društvene mreže, koja vodi fan stanu neke firme, gradi blizak i pouzdan odnos sa kupcima.

Honorari za vođenje kampanje na Fejsbuku kreću se od 350 do 500 evra po firmi, a ovaj posao može da se nauči na mesečnim kursevima čija je cena oko 150 evra.

Gugl administrator

Gugl administrator radi na svim aspektima gugl marketinga za neku firmu – kreira reklamne naslove i slogane, upravlja reklamnim budžetom, određuje prave ključne reči na osnovu kojih će određena firma biti najbolje plasirana na Guglu.

Oni koji su uspešni u svom poslu zarađuju oko 450 evra po reklamnoj kampanji.

Kopirajter

Pisanje tekstova za sajtove posao je koji ne znaju, ili nemaju kad da obavljaju svi vlasnici sajtova. Osoba koja piše tekstove za sajt mora da bude rečita, pismena i spremna da istraži malo temu o kojoj piše.

Sponsored Links:

Zarada zavisi od broja tekstova koje napišete u toku meseca, kao i od broja sajtova za koje pišete, a za one najvrednije, zarada ide i do 300 evra.

Poslovi bez posebnih veština

Popunjavanje baza klijenata za razne firme, slanje reklaminih mejlova, praćenje konkurentskih firmi na reklamnim sajtovima, popunjavanje upitnika i anketa, poslovi su koji ne zahtevaju nikakvo stručno predznanje, ali za nekoliko sati rada mogu da donesu oko 200 evra mesečno.

Poslovi vezani za lepotu

Frizer, brica, manikir, pedikir, maser, šminker samo su neki poslovi u oblasti ulepšavanja koji mogu da se rade i od kuće. Oni koji nemaju iskustva u ovim oblastima mogu da završe jedan od brojnih kurseva na kojima za kratko vreme mogu da nauče osnovne veštine ovih zanimanja.

Kreativni poslovi i držanje časova

Slikanje, pisanje, dizajn, novinarstvo, izrada nakita, suvenira, fotografisanje. Ako ste po prirodi kreativni, za vas je pola problema već rešeno.

Takođe, časovi jezika, matematike, gramatike, fizike, hemije, usluge prevođenja, ili fitnes treninzi dobar su način da se zaradi od kuće. Cena časova za osnovce i srednjoškolce kreće se od 400 dinara po času, pa naviše.

(Izvor:Pravda.rs)

Sponsored Links: