Pre čišćenja uklonite sve toaletne potrepštine, igračke, bočice šampona, jer ne želite da na njima budu ikakvi proizvodi za čišćenje

Sponsored Links:

Iako čišćenje kade baš i nije zanimljiv i lak posao, ipak je nešto što se mora obaviti. Redovna rutina čišćenja kade može pretvoriti polugodišnji jednosatni posao u brz i jednostavan 10-minutni posao svakog meseca. Sve što vam je potrebno je deterdžent za pranje sudova i jedan sunđer ili četka s kojom ćete s kade ukloniti različite naslage, piše The Spruce.

Pre čišćenja uklonite sve toaletne potrepštine, igračke, bočice šampona, jer ne želite da na njima budu ikakvi proizvodi za čišćenje. Takođe, bacite sve što je prazno, polomljeno ili što se više neće koristiti. Obrišite sve predmete koje ste uklonili, uostalom, ljigavi talog od sapunice može se nakupiti i na ovim predmetima. Igračke za kupanje možete staviti u mašinu za pranje sudova kako bi i one bile čiste. Ako ne, ostavite ih sa strane da ih kasnije vratite u kadu.

Postupak nanošenja sredstva za pranje sudova je jednostavan, samo pritisnite deterdžent nekoliko puta po celoj površini kade. Nije potrebno puštati vodu ili ostavljati sredstvo da odstoji neko vreme na površini radi boljeg delovanja. Dovoljno je samo da odmah po nanošenju sredstva površinu prebrišete krpom ili četkom, baš kao što bi sunđerom prešli preko prljavog posuđa.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Možete ribati sve dok se naslage sapunice, plesni ili masti ne uklone. Potom jednostavno uključite tuš i isperite celu kadu i to je to! Nakon toga kadu možete prebrisati i osušiti čistim peškirom ili krpom za čišćenje, pritom pazeći da u kadi ne ostanu mrlje od vode ili ostaci od sredstva za sudove.

izvor: (The Spruce/krstarica.com/espreso.co.rs)