UHVATILI ČUDOVIŠTE: Ribari umalo pali u nesvest kad su videli šta su izvukli! (FOTO)

1

Ova morska neman spada u grupu „živih fosila“, bića koja su se vrlo malo promenila u odnosu na praistorijski period. „Praistorijska“ ajkula ulovljena u Australiji ima neverovatnih 300 zuba, dugačka je dva metra i ima zastrašujuće svetloplave oči.

Grupa ribara iz Australije ostala je skamenjena kada je iz vode u blizini Lejk Entensa izvadila zastrašujuću praistorijsku ajkulu dugačku dva metra.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Ova morska neman spada u grupu “živih fosila”, bića koja su se vrlo malo promenila u odnosu na praistorijski period. Ajkula ima neverovatnih 300 zuba i zastrašujuće svetloplave oči.

Ovo stvorenje je od pamtiveka grabljivica, a poreklo joj datira još od pre 80 miliona godina, iz kog perioda se danas može naći još samo jedna slična vrsta.

Asocijacija ribara (SEFTA) iz regiona u kome je pronađena neman rekli su da ih je potpuno zaprepastila veličina stvorenja koje su izvukli iz vode.

– Ovo je jedino lepo zubarima, baš je jezivo stvorenje. Ne mislim da bih to ikada pokazao maloj deci pre nego što odu na spavanje – rekao je jedan od ribara.

Ova ajkula upecana je na dubini od 700 metara iako ta stvorenja žive na većim dubinama, imeću 1.500 i 2.000 metara.