Učenici u više od 1.700 osnovnih i srednjih škola u Srbiji od sledeće školske godine nosiće đačke uniforme.Anketa koju je Ministarstvo prosvete sprovelo u 3.500 škola pokazala je da više od polovine želi da vrati uniforme.

Svaka škola odučivaće nezavisno da li će uniforme kupovati iz svog budžeta ili će ih nabavljati roditelji, a o njihovom izgledu pitaće se sami đaci.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

U Ministarstvu prosvete ovo su potvrdili.

– Kako će uniforme izgledati, na volji je i škola i učenika. Pa tako, na primer, škole u Zaječarskom okrugu su raspisale konkurs na kojem će đaci sami davati ideje i osmišljavati kreacije za dečakei devojčice.

Kako će izgledati uvođenje uniformi u srpske škole, najbolje se vidi na primeru OŠ “Nikola Tesla” u Vinči, i OŠ “Aleksa Šantić” u Kaluđerici. Tamo deca dolaze na časove već dve godine u moderno skrojenim uniformama. Dečačke su u plavoj, a za devojčice u roze boji.

– Za prvu turu uniformi iz budžeta opštine Grocka izdvojeno je 340.000 dinara. To je tačno 1.063 dinara po uniformi – rekao je Dragoljub Gacić, direktor škole u Vinči.

(Izvor:balkanspress.com)