VELJKO RAŽNATOVIĆ PRODAJE SVINJE S FARME LANCU HOTELA U SRBIJI! A ovo je njegova caka da cenu mesa prodaje skuplje

2

Poslednje četiri godine Veljko Ražnatović bavi se uzgojem svinja i to mu odlično ide, ako je suditi prema rečima našeg sagovornika, koji tvrdi da je naslednik Cece Ražnatović sada proširio posao.

Ceo proces

On je sklopio ugovor s vlasnikom jednog lanca hotela koji se nalaze na više lokacija u Srbiji da veću količinu mesa prodaje njima. U ovaj posao je uključena i klanica gde se prerađuje meso i vrši distribucija, navodi naš izvor. – Čuo sam da je Veljko otvorio farmu svinja i u Titelu pre godinu ili dve, ali ne znam koliko je tačna ta informacija. U Žitorađi ima farmu već nekoliko godina i tamo godišnje uzgaji nekoliko hiljada svinja. To je veliki obrt, nema sumnje da od toga Veljko dobro zarađuje. S obzirom na to da je neko vreme bila problematična otkupna cena tovnih svinja, Ražnatović je tada potražio sigurnu prodaju i tako je sklopio ugovor s tim lancem hotela – navodi naš sagovornik i dodaje da su zasad obe strane zadovoljne poslom.

– To funkcioniše tako što Veljkova farma uzgaji svinje, preda ih klanici, gde se uradi kontrola kvaliteta, koju obave veterinarski inspektori, zatim delimična i potpuna prerada mesa, koje se potom transportuje do hotela po Srbiji. Mislim da na ovaj način Veljko ne samo da ima sigurnog kupca već i veću prodajnu cenu – naveo je sagovornik Kurira.

Ražnatović nije odgovorio na naše pozive za komentar.

Ekipa Kurira bila je u Žitorađi u avgustu 2021. i tada smo saznali da je Cecin naslednik u susednom selu Stara Božurna kupio ogroman plac, na kojem je sagrađen objekat koji ima više od 5.000 kvadrata. Tu je prvobitno pokrenuo biznis uzgoja svinja i drugih životinja.

Ne može to svako

– Ovaj plac je platio sigurno 30.000 evra, velika je farma, koju ne može svako da priušti. Unutra ima mnogo svinja i prasića, kupio je i konja, a u sve to uložio je još najmanje 20.000 evra. Imaju ljude koji dolaze i vode računa o svemu. Nisam ljubomoran, meni je drago što je tu, ja svakako ne bih imao para to da kupim. Bolje što je on kupio, pa ulaže u to, nego da propada – pričao nam je jedan komšija.

Izvor: Kurir.rs