Čudno je to kako nuklearna katastrofa nije stvorila pustoš, već raskošnu divljinu prepunu vukova.

Prošle su tri decenije od nuklearne katastrofe koja je pogodila Černobilj, a posledice se još uvek osećaju. Mnoge zemlje su izložene radioaktivnom uticaju, ali je Ukrajina ubedljivo najgore “prošla”. Životi ljudi više nikada neće biti isti, ali ni životinja. One su, takođe, pretrpele ozbiljne fizičke, ali i psihičke promene!

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Na ukrajinskoj strani, postoji “zabranjena zona”, gde su postavljene kamere koje snimaju dosad neviđenu divljač koja se nalazi u kontaminiranom području.

Većina stanovnika, koja je živela na ugroženim područjima, prebačena je ili je pobegla u neke druge zemlje, međutim, životinje su ostale i bile su primorane da udišu radioaktivne čestice.

Na samom vrhu eko-sastava je vuk. Glasina o černobiljskim vukovima je mnogo, ali je činjenica malo. Zato su naučnici rešili da prouče baš njih!

Njih je začudilo to što na ovako opasnom području ima puno vukova. Kako se te životinje snalaze sa radioaktivnim uticajem i da li dolaze iz nekontaminiranih zona ili tu žive? Da li su bolesni ili zdravi?

Čudno je to kako nuklearna katastrofa nije stvorila pustoš, već raskošnu divljinu prepunu vukova.

Pogledajte ceo dokumentarac: