Roditelji troje dece tražili su dobru dadilju u veoma teškom periodu za njihovu porodicu.

Dvadesetdvogodišnja Kirsten Majls iz Nju Džerzija je završavala fakultet i prihvatila posao dadilje da bi platila svoje račune. Roditelji troje dece, Džordž i Fara Rosko, tražili su dobru dadilju u veoma teškom periodu za njihovu porodicu.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Njihovo najmlađe dete, devetomesečna Talija se razbolela. Dijagnostikovana joj je bilijarna atrezija, koju uzrokuje zastoj jetre, a tretmani nisu imali baš najbolje rezultate.

Kada su zaposlili Kirsten, nisu imali pojma koliko će dobra ona u stvari biti. Porodica je čekala donaciju jetre koja je odgovarala Talijinoj. Čekali su i čekali, ali vreme je isticalo.

Doktori su im rekli da Talija možda neće dočekati svoj drugi rođendan, ako joj uskoro ne doniraju jetru. Kirsten je bila šokirana kada je ovo čula. Bila je sa ovom porodicom samo tri nedelje, ali ih je već zavolela – naročito ovu malu devojčicu. Kada je shvatila situaciju, donela je jako emotivnu odluku.

Želela je da se testira i vidi da li njena jetra odgovara Talijinoj. Jednostavno nije mogla da podnese ideju da devojčica neće preživeti. Ponovo je razmislila o tome i onda razgovarala sa ovom porodicom. Sada je bio njihov red da budu zbunjeni.

Prvo su mislili da ova predivna mlada dadilja nije shvatila ozbiljnost situacije – doniranje dela organa nije kao doniranje krvi. To uključuje dugu operaciju, oporavak i određen rizik. Ne želiš da budeš testiran ako nisi spreman na posledice.

Ispostavilo se da je Kirsten obavila istraživanje. Znala je u šta se upušta i bila je ozbiljna, tako da su oni zakazali termin kod lekara i ona se testirala. Bila je odgovarajući donor.

Sada su počeli da se pripremaju. Cela procedura bi trajala 14 sati, Kirsten bi provela nedelju dana u bolnici, izašla bi sa ožiljkom od 12,7 centimetara, ali za nju je to predstavljalo malo žrtvu, da bi ova beba preživela.

Bez daljeg oklevanja, nastavili su i operacija je prošla glatko i obe su se dobro oporavile. Dadilja i sada šesnaest meseci stara devojčica su dobro.

Tako što je svoju ogromnu žrtvu videla kao mali gest, Kirsten je spasila ne samo jedan život, nego celu porodicu. Hrabri ljudi poput nje shvataju da sam malo odlučnosti možemo uraditi puno dobroga.

POGLEDAJTE VIDEO: