Majka Ivana Jovovića, jednog od dečaka ubijenih na reci Bistrici u Goraždevcu 2003. godine, vratila je cveće koji je Hašim Tači položio na spomenik njenom sinu i žrtvama iz ovog metohijskog sela.

Senka Jovović je Tačijev venac uzela sa spomenika i odnela ga u policijsku stanicu, prenosi Radio Goraždevac.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

„Dodao nam je so na ranu, pogodilo me je više nego onog 13. avgusta kad smo izlazili na groblje, nego je došao da položi cveće za 13 godina. Što nije došao da kaže da pronađu ubice, to bi mu bilo bolje kao predsedniku“, rekla je ona.

Jovovićeva je poručila Tačiju da bi trebalo da se založi za otkrivanje ubica njenog sina i ostalih koji su stradali u Goraždevcu, kako bi se sudilo ubicama i kako bi pravda bila zadovoljena.

Istakla je da nije znala da će kosovski predsednik položiti cveće na spomenik stradalih u tom selu i da bi, da je znala za to, Tači to mogao da uradi „jedino preko nje mrtve“.

Prošle nedelje navršilo se 13 godina od stradanja dva srpska dečaka u Goraždevcu koji su ubijeni dok su se kupali u reci Bistrici, na Kosovu i Metohiji, a zločin do sada nije rasvetljen, niti su okrivljeni privedeni pravdi.

Ivan Jovović i Pantelija Dakić ubijeni su iz automatskog oružja, a njihovi drugovi Bogdan Bukumirić, Marko Bogićević, Dragana Srbljak i Ðorđe Ugrenović su tada teško ranjeni.

POGLEDAJTE VIDEO: