ZVER GA RASTRGLA NA KOMADE: Dok je čistio dvorište NAPALA ga krvoločna životinja – u stomaku nađeni ljudski ostaci (VIDEO)

2

Vlasti uključene u slučaj rekle su da je supruga muškarca čula glasno pljuskanje ispred svoje kuće i čim je izašla, ugledala je aligatora kako napada njenog muža.

Posmrtni ostaci 71-godišnjeg muškarca iz Luizijane pronađeni su u stomaku aligatora dugačkog 3 metra. Čoveka je napao i ubio aligator, tokom uragana Ida.

U saopštenju za javnost, doktor Čarles Preston, forenzičar potvrdio je vest u četvrtak i rekao da su posmrtni ostaci 71-godišnjeg Timotija Satrele koji je napadnut 30. avgusta nakon što je uragan prošao, kada je otišao u šetnju u svoje naselje u predgrađu Slidel u Nju Orleansu na severnoj obali jezera Pontčartrejn u SAD-u.

Dve nedelje nakon napada, zvaničnici su uhvatili aligatora, za koga se verovalo da je odgovoran za napad. Aligator je kasnije eutanaziran, a u njegovom stomaku pronađeni su ljudski ostaci. Preston je rekao da je uz pomoć napredne DNK tehnologije njegov tim uspeo da napravi podudaranje DNK u 11 tačaka sa Saterlejevom decom.

Podudaranje u 16 tačaka potrebno je kao opšti standard za pravni postupak, ali s obzirom na okolnosti u slučaju Saterle, siguran sam da podudaranje u 11 tačaka dokazuje da su pronađeni ostaci gospodina Saterlea.

Međutim, Preston je napomenuo da će njegov tim takođe prikupljati kosu i neke njegove uzorke iz njegove kuće kako bi pokušali da naprave potpunu DNK vezu.

Prema izveštajima, kada je uragan Ida 29. avgusta udario, naneo je veliku štetu. Sve je bilo poplavljeno, u nekim delovima južne Luizijane nestale su struja i telefonske usluge.

Vlasti uključene u slučaj rekle su da je supruga muškarca čula glasno pljuskanje ispred svoje kuće i čim je izašla, ugledala je aligatora kako napada njenog muža.

izvor: (srbijadanas.com)