OD JELENINE SMRTI PROŠLO JE 8 GODINA, A JEDAN ČOVEK I SADA ZBOG OVOGA ŽALI: Sve je počelo DAVNE 2002, VELIKA RANA

2

Nestanak pevačice prijavljen je 2. aprila, a dan kasnije pronađeno je njeno beživotno telo

Tačno osam godina prošlo je od svirepog ubistva pevačice Jelene Marjanović. Tog 2. aprila najpre je prijavljen njen nestanak, a samo dan kasnije je pronađeno njeno beživotno telo u šiblju u nasipu Crvenka kraj Borče.

REKLAME- OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU:

Posle toga, najpre je bio osumnjičen njen muž Zoran Marjanović, međutim pušten je iz policije posle 48 časova. Ipak nekoliko godina kasnije uhapšen je, suđeno mu je i osuđen je na najtežu kaznu od 40 godina robije.

Međutim, šest meseci kasnije, Apelacioni sud pustio ga je na slobodu. Čeka se ponovno suđenje, a enigma raste. Pre svega javnost zanima ko je ubica, a naročito šta je motiv ovog strašnog zločina.

Jelena je karijeru započela sa 13 godina, a javnosti je postala poznata kada je izdala album za Grand produkciju.

Zbog posebne emocije i boje glasa mnogi su smatrali da će postati naslednica Svetlane Cece Ražnatović. Mnogobrojnim ličnostima sa estrade je bila prijatelj i omiljena koleginica, a najbliži saradnik bio je upravo njen suprug Zoran koji je i optužen za ubistvo.

Zoran Marjanović je radio i za druge pevače, a jedan od najvećih hitova koje je pisao je pesma “Zlatnik” od Tanje Savić.

Nakon Jelenine smrti prestao je da se bavi muzikom, a njegov muzički studio je zatvorio.

Mnoge ličnosti sa estrade su nakon smrti govorile o Jeleni, a jedan od njih je i Saša Matić koji nikada nije zapevao sa njom iako je to bilo u planu.

“Ona se pojavila otprilike u isto vreme kad i ja. Sećam se bili smo kod pokojnog Miće Minimaksa u jednoj emisiji 2002. godine. Trebalo je da idemo u ambasadu nas dvoje i Zoran, da se uradi viza da pevamo nas dvoje zajedno, i nikad se to nije ostvarilo. Ja posle dugo nisam čuo ništa za nju”, zaključio je Matić.

I Mirjana Aleksić je dobro znala.

“Upoznala sam je kada sam dolazila kod Zorana Marjanovića da pevam pesmu “Rođendan” koju sam ja snimila 2012. godine. Tu pesmu je radio Zoran i tu je bila Jelena, baš sa bebom je bila jer se nešto pre toga porodila, i rekla sam mu da je demo dobro otpevam i ja ga pitam ko je pevao, kaže “Moja žena Jelena je to otpevala”, i zaista je bilo dobro otpevano. Tada sam ih upoznala i delovali su mi kao jako dobra i srećna porodica”, rekla je Mirjana.

Jelenu je dobro poznavao i harmonikaš Endži Mavrić.

Sponsored Links:

“Ja sam Jelenu Marjanović poznavao još dok je dolazila sa svojim pokojnim ocem koji je bio jedan izuzetno fin čovek. Mnogo je ulagao u nju i njenu karijeru. Sećam se kada su došli prvi put, odavala je utisak jedne izuzetne i vredne osobe, kasnije se ispostavilo da je izuzetno veliki talenat i svi smo znali da od nje može da se napravi dobar pevač pošto je tada bila izuzetno mlada”, rekao je Endži.

Sandra Afrika je za Hit opisala i odnos Jelene i Zorana, zbog čega je advokat Veljko Delibašić i predložio njeno saslušanje u periodu suđenja.

“Ona je bila divna. Zoran ju je gledao kao malo vode na dlanu. Nikad se nisu svađali, bar ne pred nama, a stvarno smo bili bliski. Kod Jece i Zorana sam bila na svadbi. Bili su i na mom brodu – pričala je ona, navodeći da je Zoran u njoj prvi prepoznao talenat” – govorila je Afrika.

Odbrana je u to vreme predložila da sud kao svedoka pozove i pevačicu Indi Aradinović koja se družila sa ubijenom pevačicom.

“Poznavala sam Jecu i Zorana godinama. Imali su dobar brak, retko viđen na estradi. Ovo je par koji nema polemike da je suprug to uradio”, rekla je Indi ranije, gostujući u emisiji na Pinku. Na istoj televiziji nagovestila je da ipak ima saznanja o onome što se dogodilo pokojnoj pevačici:

– Ne želim da budem deo toga dok se sve ne reši. Kad se sve bude rešilo, ja ću da kažem nekoliko stvari koje znam, a do tada zaista za tim nema potrebe.

Izvor: Kurir.rs/Espreso.co.rs