OGLAS KOJI TERA SUZE NA OČI Baka nudi besplatan smeštaj studentkinji u centru Beograda, a ovo je njen JEDINI USLOV

3497

Na jednom od poznatih sajtova za oglašavanje nedavno je osvanula ponuda starije sugrađanke koja je Beograđane ostavila u neverici. Jedna baka ponudila je stanovanje za brucoškinju u centru prestonice i to potpuno besplatno!

Kako se u opisu oglasa navodi, situirana gospođa, intelekutalna i tolerantna osoba, koja živi sama u prostranom i udobnom stanu u Francuskoj ulici pružila bi besplatno, isključivo ženskoj osobi, vrednoj brucoškinji udoban dom za sve vreme trajanja studija.

Ističe se takođe da je poželjno je da je u pitanju student medicine, više medicinske škole, stomatologije ili pak veterine, ali nije obavezno.

Vlasnica je, kako stoji u tekstu vitalna starija osoba, zdravog uma i vedrog duha, odskora narušenog zdravstvenog stanja od stresa i tuge zbog nenadoknadivog gubitka najdraže osobe.

Imala je infarkt i lakšu hiruršku intervenciju (ugradnja stentova) posle koje se uspesno oporavlja. U potpunosti se stara o sebi. Ipak, izgubila je dosta snage od ležanja, ali uz malo svakodnevne aktivnosti, kretanja i šetnje će je povratiti.

Ono što je posebno važno, jeste da to nije oglas za negu i brigu o staroj osobi kojoj je potrebno staranje i pomoć, jer to ne može sama, pa za uzvrat daje besplatno stanovanje.

“Ovaj oglas daje rodbina uz dogovor sa vlasnicom stana jer smo svi zauzeti profesionalnim obavezama i porodicom, a želimo da neko pouzdan i životno zainteresovan boravi i živi u stanu sa našom rođakom kako bi i ona i mi bili bezbedni jer nije sama. Za uzvrat i naša rođaka i mi očekujemo od devojke koja bude stanovala sa njom odgovorno, vaspitano, pošteno, tolerantno, humano i normalno ponašanje, onako kako bi se ponašala u svojoj kući prema svojoj baki”, kažu u oglasu.

Od studetkinje se tako ne traži da bude medicinska sestra niti žena za spremanje stana (žena koja sprema stan godinama to već radi). Od nje se traži prisustvo kada nije zauzeta obavezama na fakultetu i društveno-socijalnim zivotom. U prevodu – po neka nabavka namirnica i lekova, eventualno sitna pomoć u kući.

Samo to, za stan površine 150 kvadratnih metara, sa terasom, klimom, kaminom, internetom i parking, kako piše u oglasu.

izvor: (blic.rs)