ŠTA SE DESILO DRAGANU BJELOGRLIĆU?! Srbija gleda u sliku STARU VIŠE OD 40 GODINA, POTPUNO JE RAZOTKRIVEN (FOTO)

1

Oprobao se i kao reditelj, režirao je igrani film i tv seriju Montevideo, bog te video i Montevideo, vidimo se, sa kojim je postigao veliki uspeh.

Dragan Bjelogrlić je srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac, reditelj, scenarista i producent. Rođen je 10. oktobra 1963. godine u Opovu.

Osamdesetih godina počinje njegov konstantni uspon u jugoslovenskoj kinematografiji, prvenstveno zahvaljujući TV seriji Bolji život, gde je igrao buntovnog Slobodana Bobu Popadića.

Tokom devedesetih ostvario je veliki uspeh glumeći uglavnom u filmovima ratne tematike, kao što su Crni bombarder, Lepa sela lepo gore, Rane i Nebeska udica, ali i zahvaljujući mjuziklu Hajde da se volimo 3. I u novom milenijumu stvara upečatljive uloge u filmovima Sivi kamion crvene boje i Ivkova slava, kao i u TV seriji Vratiće se rode.

Potiče iz srpske dobrovoljačke porodice iz Hercegovine, koja se naselila u Banatu, posle Prvog svetskog rata.

Oprobao se i kao reditelj, režirao je igrani film i tv seriju Montevideo, bog te video i Montevideo, vidimo se, sa kojim je postigao veliki uspeh. Film je izabran za srpskog predstavnika za nagradu Oskar.

Prvu ulogu dobio je 1978. godine, u filmu ”Boško Buha”, tumačeći lik Save Jovanovića Sirogojna, odakle i potiče ova fotografija.

izvor: (espreso.co.rs)