STRAVIČNO OTKRIĆE: Devojčica Danka je UBIJENA , uhapšene dve osobe!

4

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je upravo na vanrednoj sednici Vlade Srbije da je dvogodišnja Danka Ilić, za kojom se traga od 26. marta, ubijena, kao i da su uhapšene dve osobe koje su priznale da su to delo učinile.

„Imamo loše vesti za dete iz Bora, Danka Ilić je ubijena. Policija je uhapsila dva lica koja su izvršila ubistvo Danke i koliko sam shvatio priznali su delo obojica“, rekao je Vučić.

Kazao je da počinioci trenutno odvode policiju do mesta gde se nalazi telo Danke.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ubrzo je potvrdilo da su uhapšeni S.J. (1974) i D.D. (1974), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili devojčicu. Oni su u potpunosti priznali izvršenje tog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za telom.

Kako je potvrđeno za ATV kriminalistička policija iz tog grada u pitanju su radnici Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor.

”S.J. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D.D. telo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gde su telo izbacili sa desne strane puta”, kaže za pomenuti portal izvor blizak istrazi.

S.J. se na teret stavlja da je time počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a D.D. pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog djela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

”S.J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na kolovozu usled čega je prednjim desnim delom vozila udario u devojčicu i usmrtio je”, navodi izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“.

Izvor: Jugmedia.rs